קישורים מפת האתר
רשימת קישורים
אתר זה עוסק בחשיבה בנושאי צבא בדגש על לוחמת היבשה, שעד השנים האחרונות עמדה ללא עוררין במרכז הלחימה והמלחמה בכל העולם, ועוררים עליה החלו להופיע בתחילת המאה העשרים עם הופעת המטוס והתגברו שוב בעשרים השנים האחרונות כחלק ממהפכות המידע, התפתחויות טכנולוגיות ותהליך האורבניזציה העולמי. חלקו של צה"ל בכל אינו שונה מזה של אחרים, אלא שבעיותינו בישראל חריפות ומיידיות יותר, ונוגעות ישירות לכל אחד.
אתר שהוקם ביוזמת עמותת "יד לשריון" בלטרון, ומביא את סיפור הלוחם היהודי במלחמת העולם השנייה בעברית, אנגלית ורוסית. שם האתר הוא ראשי התיבות של Jewish Warriors Museum in World War 2. באתר פרטים רבים על מהלכי המלחמה, על מיליון וחצי הלוחמים היהודים, זירות הלחימה והקרבות המרכזיים במהלכה ופרטים על מוזאון הלוחם היהודי במלחמת העולם השנייה העומד לקום בלטרון. האתר מאפשר למקימי המוזאון לקבל מידע מהלוחמים היהודים הותיקים, מקרוביהם וממכריהם לצורך בניית מאגר הלוחמים למוזאון המתהווה.
בעמוד זה, הנמצא באתר Wikimedia Commons, יש למעלה מ-300 תמונות של תערוכת הרק"ם ביד לשריון בלטרון. את התמונות העלה לאתר ביל קמפבל, שעובד במוזיאון צבאי אמריקאי, והתרשם עמוקות ממה שראה בלטרון.
פיקוד הצפון הקים אתר אינטרנט בשם "צועדים בנתיב הגבורה" – פיקוד הצפון מצדיע ללוחמי מלחמת יום הכיפורים בחול המועד סוכות, י"ט בתשרי תשע"ד, 23 בספטמבר 2013. להמשך ראו כאן.
חטיבת טנקים המבוססת על טנקי שלל טירן 4 וטירן 5 (טי-54 וטי-55). הוקמה ב-1969. לחמה בסיני ביום כיפור. באתר תמונות ופרטים על מפגשי החטיבה.
מלחמת יום הכיפורים "תפסה" את חטיבת המילואים הצעירה בהפתעה עם מח"ט חדש, אל"ם אוֹרי אוֹר ומג"דים חדשים שלא הספיקו להתאמן עם הכוחות. כבר בחצות של 6 באוקטובר, יום הכיפורים 1973, יצאו ראשוני הטנקים של החטיבה לקדם את האויב הסורי בצומת קצביה ובנפח. למרות תנאי הפתיחה הנחותים בתחילת לחימתה יצאה החטיבה, בתום ארבע ימי בלימה באזור נפח וחושניה, להתקפה לתוך המובלעת הסורית ואיימה על הבירה הסורית ממרחק של 35 ק"מ. באתר תמצאו את מהלכי המלחמה, הקלטות קשר, תמונות, רשימת חללים ועוד.
מטרת אתר זה לספר את סיפורו של גדוד השריון 79 במלחמת יום הכיפורים. האתר מתאר בקצרה את ההסטוריה של גדוד 79 מעת הקמתו ומתמקד בלחימת הגדוד במלחמת יום הכיפורים. בפרק הלחימה של הגדוד מתוארת לחימת גדוד 79 המקורי ביומיים הראשונים ללחימה ובמקביל את לחימתו .
סקירה על הגרעין של ראשוני הטנקיסטים, בוגרי בית הספר לטנקיסטים בשדה התעופה לוד בשנת 1948 ששירתו בגדוד 82.
מטרת אתר זה לספר את סיפורה של פלוגה י' - חרמ"ש, מגדוד 79 של השריון במלחמת יום הכיפורים. האתר מתאר את גיוסה של הפלוגה, האימונים שעברה עד לירידתה לסיני בחודש ספטמבר 1973 כפלוגה מבצעית. האתר מספר את סיפור מלחמתה של הפלוגה ביומיים הראשונים של המלחמה ואת לחימתם האישית של חייליה במסגרת יחידות שונות שאליהן הצטרפו לאחר התפרקות הפלוגה.
האתר מביא את סיפורו ההרואי של גדוד סיור משוריין 87, שהיה הגדוד שהוביל אל הצליחה והמפנה במלחמת יום הכיפורים. במספר מהלכי קרב נלחמו חיילי הגדוד בגבורה ובמקצועיות והשפיעו באופן מכריע על המערכה כולה.
באתר מסופר סיפור לחימתה של חטיבה 600 במלחמת יום הכיפורים, שהחל בבלימת האויב, שהתקפותיו הגיעו עד כמה עשרות מטרים מן הטנקים שלנו. החטיבה נטלה חלק במבצע הפריצה לצליחת התעלה. ביצעה הטעייה למאמץ העיקרי, פתחה בהצלחה את ציר 'עכביש' וציר 'טרטור' להתקדמות כוחותינו. במקביל החל גדוד של החטיבה בגרירת גשר-הגלילים אל התעלה, תחת הפגזות והתקפות מטוסים, עד השקתו.
אתר זה נועד להנציח את לחימתה של חטיבה 14 במלחמת יום הכיפורים ואת זכרם של חלליה. לחימת החטיבה התאפיינה בנחישות לוחמיה ומפקדיה, בדבקותם במשימה, בנכונות להקרבה אישית וגבורה עילאית. החטיבה השתתפה בקרבות המכריעים ביותר בחזית הדרום. גולת הכותרת של לחימת החטיבה הייתה הלחימה ב"חווה הסינית". לאחר מכן, חצתה החטיבה את תעלת סואץ ולחמה בעברה המערבי עד סוף המלחמה.
האתר מביא את סיפורה של חטיבת השריון הראשונה שצלחה במלחמת יום הכיפורים. האתר מעוצב היטב וממוקד לחלוטין בסיפור הצליחה באמצעות צילומים, מפות ותרשימי קרב, הערוכים על פי סדר התרחשות האירועים ומלווים בכיתוב ממצה. פרק חשוב וכואב בסיפור הצליחה הוא הנופלים. החטיבה מציגה את האנדרטה המרשימה בפארק עוצבות השריון ביד לשריון ואת דיוקנאות החללים. יוזמה ברוכה של ותיקי החטיבה.
באתר אפשר למלא את שאלון העדפות השיבוץ באופן ממוחשב - ודרכו ניתן להרשם לשירות בשריון. האתר מכיל מידע רב למלש"ב החל מצו ראשון ועד יום הגיוס בבקו"ם (כיום נקרא מיט"ב). האתר כולל מידע על הטיפול בפרט בצבא, דרכי תקשורת ללשכות הגיוס, פרטים על מסלולי העתודה ועוד.
אתר אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה כולל מידע רב על האגף, בדגש על תחומי אחריותו, פרויקטים מרכזיים המובלים באגף, שאלות ותשובות, פרסומים וחדשות ועוד.
אודות החיל, תהליך איתור המועמדים ואפשרות לקבל מידע אישי, הקורסים והמסלולים המוצעים, טיפוח לימוד המזרחנות ומשחק זיכרון עם השראה מודיעינית, קטעי עיתונות ערבית ומוצרים להזמנה.
אתר החיל מציג מידע אודות יחידות החיל, פירוט התפקידים והמסלולים המוצעים למתגייסים, אודות בוגרי החיל - לצד עדכונים שוטפים על הנעשה בחזית הטכנולוגית הצבאית.
מידע לציבור הרחב אודות צה"ל בכלל ולחיילי המילואים והמיועדים לשירות בטחון בפרט. סמלים, עיטורים, עיתון במחנה, חובות, ולת"ם, זכויות ועוד.
ארגון יד-לבנים הינו הארגון להנצחת חללי מערכות ישראל ולהנחלת מורשתם, לטיפול במשפחות השכולות. הארגון נוסד בשנת 1949, עוד בימי מלחמת השחרור בעידודו של דוד בן גוריון, הוא כולל בתוכו הורים, אחים ואחיות שכולים וכולל את מגזרי: הדרוזים, הצ'רקסים והבדואים. הארגון מונה 94 סניפים ושלוחות. יד-לבנים מקיים קשרים אמיצים עם היחידה להנצחת החייל ואגף המשפחות במשרד הביטחון.
ארכיון צה"ל ומערכת הביטחון מרכז את התיעוד שנוצר ביחידות צה"ל השונות ובמשרד הביטחון. ניתן למצוא תיעוד מגוון (מסמכים, תצלומים, מפות, קלטות וידאו ועוד) המעיד על פעולות צה"ל במלחמות השונות, בפעולות תגמול, ובאירועים אחרים החל ממלחמת העצמאות ואילך.
אתר "במחנה" הינו האתר הרשמי של שבועון "במחנה" - השבועון של צה"ל. באתר ניתן לקרוא כתבות המתפרסמות בשבועון במחנה וחדשות עדכניות. בנוסף, אפשר לחתום על מנוי באמצעות האתר. "במחנה", השבועון של צה"ל, הוא כיום השבועון הוותיק בישראל. "במחנה" ליווה את מפקדי צה"ל ולוחמיו לאורך המלחמות, המבצעים, התרגילים והאימונים, בימי שיגרה ובעיתות חירום.
אתר דובר צה"ל הכולל מידע עדכני אודות ההתרחשויות בזירה הצבאית. האתר ערוך כמקבץ כותרות, הכוללות ציון תאריך ושעה, ומשמשות קישור למידע מפורט יותר. מהתפריט הראשי אפשר לבחור במידע אודות ההיסטוריה של צה"ל, מבנהו, סמליו, עיקרי תורת הלחימה בצה"ל ובפיקוד העורף. בנוסף, כולל האתר רשימת קישורים לאתרים הקשורים לצה"ל ואתרים חדשותיים.
האתר מציע מידע חשוב למתגייסים לצה"ל, לחיילי מילואים ולפורשים מצה"ל. מידע כללי אודות חילות צה"ל, מידע ארגוני לקהלי היעד השונים ועוד. באתר זה אפשר למצוא נתונים חשובים: מקבלי העיטורים בצה"ל באמצעות מערכת חיפוש פשוטה ונוחה, מאגר פורשים מצה"ל, המציעים את עצמם לתפקידים בשוק העבודה האזרחי עפ"י קריטריונים שונים הקיימים במערכת המידע ועוד.
זרוע היבשה מאגדת את כלל כוחות היבשה הלוחמים בצה"ל (חי"ר וצנחנים, תותחנים, שריון, הנדסה קרבית ומודיעין השדה) ואת החטיבה הטכנולוגית. הזרוע אחראית על בניין הכוח של הכוחות מרמת החייל הבודד ועד לרמת הגייס בהיבטים של הכשרות ואימונים, תורת לחימה, אמצעי לחימה, כוח אדם, תכנון וארגון. באתר יש כתבות על השריון, פירוט על החטיבות, מסלול הלוחם, תפקידים בחיל ועוד.
ייעוד קמל"ר הינו חיזוק חוסנו של מערך המילואים לאורך זמן, לייעץ לרמטכ"ל ולשר הביטחון בנושאי מערך המילואים ולהוות מוקד ידע ומידע בכל הנושאים הקשורים למערך המילואים. באתר ניתן למצוא בין היתר תעודת משרת מילואים פעיל, פרטים על מודל המילואים החדש, סקרים ומחקרים, מידע לאיש המילואים, שאלות ותשובות, מהווי המילואים, ימי ההוקרה למערך המילואים, מגן המילואים, טלפונים שימושיים, קישורים חשובים ודבר הקמל"ר תא"ל (מיל') שוקי בן ענת מחיל השריון.
אתר החיל מציג מידע אודות יחידות החיל, פירוט התפקידים והמסלולים המוצעים למתגייסים, אודות בוגרי החיל - לצד עדכונים שוטפים על הנעשה בחזית הטכנולוגית הצבאית.
באתר האגודה למען החייל ניתן לקרוא על הטבות חדשות לרווחת החיילים, ולקבל אינפורמציה על פעילותה הענפה של האגודה. באתר ארכיוני תמונות וסרטים.
מעכשיו "מערכות" גם באינטרנט. "מערכות" הוא בית ההוצאה לאור של צה"ל. תוכלו לצפות במהדורה הדיגיטלית של כל גיליונות "מערכות" משנת 1939 ולהתעדכן בספרים החדשים שיצאו לאור. לרשותכם גם קטלוג הספרים המלא והעדכני. הוצאת "מערכות" התמקדה בהוצאתם לאור של ספרי הגות צבאית מקורית ומתורגמת, היסטוריה צבאית של ישראל ושל מלחמות העולם
באתר זה ניתן למצוא מידע על שירותי היחידה להכוונת חיילים משוחררים ועל ההטבות לחיילים משוחררים כגון: מימוש פיקדון, הטבות בנושאי לימודים, תעסוקה ועוד. ייעודה של היחידה לסייע לחיילים משוחררים להשתלב בדרך הקצרה והיעילה בחיים האזרחיים. היחידה קבעה לעצמה כיעד להגיע למספר רב ככל האפשר של חיילים בשלבים שונים של השחרור ע"מ לספק להם מידע רב ככל האפשר בצעדיהם הראשונים כאזרחים, באמצעות הרצאות, ימי עיון, כנסים ופרסומים, ובעיקר במתן ייעוץ והכוון אישי לפונים ללשכות היחידה.
באתר תוכלו לקבל מידע על הפרקליטות הצבאית וכן למצוא חומר ומידע משפטי מתחומי עיסוקיה המגוונים: משפט פלילי, משפט מנהלי, משפט בינלאומי, הדין המשמעתי ועוד.
אתר הרבנות הצבאית כולל עדכונים על פעילויות חשובות בחיל, דברי תורה ודפי מסרים עבור חיילים ומפקדים וכן הודעות שוטפות עבור רבנים צבאיים ומש"קי מו"ר.
אודות הזרוע, חיל רגלים וצנחנים, חיל השריון, חיל התותחנים, חיל מודיעין השדה, חיל ההנדסה הקרבית, החטיבה הטכנולוגית, פורומים למלש``בים, מסלולי השירות, תוכנית כושר קרבי, אמצעי לחימה, הנצחה ומורשת.
האתר מציג מידע על פעולות החטיבה, המבצעים, ועל הגדודים השונים בחטיבת גבעתי.
חטיבת גולני, הלא היא חטיבה מספר 1, היא חטיבת החי"ר הוותיקה ביותר בצה"ל, זו שהשתתפה בכל מלחמות ישראל לדורותיה. רבים ממפקדיה הפכו לאנשי מפתח בהנהגה הצבאית, ובראשם הרמטכ"ל לשעבר רא"ל (מיל) גבי אשכנזי.
חטיבת הנח"ל - "היתרון האנושי". החטיבה הוקמה בשנת 1982 כשהיא מאגדת שני גדודים חדשים ואת גדוד 50 הוותיק. אם אתה אדם ערכי המוכן לתרום למדינה בשירות צבאי קשה ומפרך, לקחת חלק בפעילויות מבצעיות מורכבות ומסוכנות, בגזרות הלחימה השונות, להימנות בין שורותיה של חטיבה היודעת להתייחס לכל אדם בכבוד ובהערכה לצד דרישות אישיות מקצועיות גבוהות - מקומך איתנו! באתר תוכל לעיין במורשת החטיבה, לקבל פירוט על היחידות השונות, על מסלול הלוחם, הווי היחידה ועדכוני חדשות.
חטיבת הצנחנים, החטיבה האדומה ביותר בצה"ל, ידועה במספר הרמטכ"לים הרב ביותר שהצמיחה משורותיה. היא החטיבה היחידה בצה"ל שמוגדרת כחטיבה מוצנחת, רכובה ומוטסת, והיא כפופה לפיקוד מרכז.
מספר על מבנה החייל ובסיסיו, סמלים, גלריית תמונות של כלי הטיס וסיכומי השתתפותו במלחמות ישראל השונות.
לוחמי ההנדסה הם עמוד האש שלפני המחנה, מובילים ופורצים את הדרך לפני כולם. ראשונים תמיד. מורשת החיל בנויה מאינספור פעילויות לחימה קרביות מאז קום המדינה ועד ימינו, מכבישת דרכים עוקפות לירושלים הנצורה במלחמת השחרור, דרך כביש הפלסטיק בהתשה והלחימה העיקשת לחציית תעלת סואץ במלחמת יום הכיפורים ועד נטרול המלכודים והמנהרות בעופרת יצוקה.
יחידות, בסיסים, כלים, מקצועות, חדשות, מבנה החיל, דבר המפקד, מורשת, סמלים, גלריה ומילון מונחים.
אתר חיל הרפואה מהווה מצע יעיל, דינמי ומתעדכן הן להקניית ידע והן לשמירה על הזיקה בין מפקדי הרפואה בסדיר ובמילואים. כמו כן, מאפשר האתר לקיים קשר עם החיל ולהביא להמלצות ושיפור.
באתר רשימת הנופלים במערכות ישראל, תמונותיהם וסיפור חייהם. האתר מביא את איגרת שר הביטחון למשפחות השכולות. באתר מידע על יום הזכרון הכללי.
באתר לקסיקון עשיר הכולל מפות, מרשמי קרב ופירוט על מורשת הקרב של צה"ל מתש"ח ועד ימינו במלחמות, מבצעים וביטחון שוטף.
באתר מידע רב, שירות לאזרח על שיקום, חיילים משוחררים, משק לשעת חירום, פניות הציבור ועוד. באתר פרטי מו"פ ביטחוני, מורשת, כולל אתר יזכור, פירוט על המוזיאונים, ארכיון צה"ל ומערכת הביטחון, פדויי שבי, מידע עיסקי, מידע ופרסומים לציבור, פרטים על העברת צה"ל לנגב, על קו התפר, תקציב הביטחון, פרוייקט החץ, פרוייקט תלפיות, תוכנית 'פסגות', מלגות 'קציר', מועדי אזכרות ועל יצחק רבין ז"ל.
הנציבות הינה גוף בלתי תלוי, המהווה כתובת ישירה לחייל החש עצמו נפגע ולבני משפחתו, המופקד על בירור טענותיהם, מתן מענה ענייני, איתור ליקויים והצבעה על דרך תיקונם, למען שמירה על ערכי היסוד וזכויות הפרט בצה"ל וקידומן. כל חייל החש שנעשה עימו אי-צדק, שנפגעו זכויותיו, או שלא נהגו עימו בהגינות ובכבוד, וכן בן משפחה של החייל - יכול להגיש קבילה ובה יתאר את המעשה או המחדל שפגעו בו. נקח"ל הינו אלוף (מיל') יצחק בריק ששירת כלוחם ומפקד בחיל השריון, בעל עיטור המופת ממלחמת יום הכיפורים.
מידע רשמי בנושא התגוננות אזרחית, במקרה של התקפה קונבנציונאלית או בלתי קונבנציונאלית. מידע על מרחבים מוגנים ומערכות סינון אוויר, פעילות המשק בשעת חירום, תחנות חלוקה לערכות מגן, מפת אזורי צפירה, תשובות לשאלות נפוצות וטלפונים חשובים.
חללי נצר אחרון הם ניצולי שואה שנותרו שריד אחרון ממשפחתם הגרעינית (הורים, אחים, אחיות, בנים ובנות) שחוו על בשרם את אימי השואה בגטאות ו/או במחנות הריכוז וההשמדה ו/או במנוסה ובמסתור בשטחים שנכבשו על ידי הנאצים ו/או בלחימה לצד אנשי המחתרת או הפרטיזנים בשטחי הכיבוש הנאצי, שעלו לארץ, בשנות מלחמת השנייה או אחריה, לבשו מדים ונפלו במערכות ישראל. באתר חומר על החללים ומאמרים בנושא.
משרד פניות הציבור הפועל תחת ראש אכ"א מסייע לציבור במתן מענה בכל הקשור לשרותו של החייל בצה"ל או בכל תחום אשר באחריות הצבא. לרשות הציבור הרחב עומד "קו פתוח" - מענה טלפוני הפועל 24 שעות ביממה. מטרתו הינה סיוע לפניות דחופות שאינן סובלות דיחוי, כגון מצוקה על רקע נפשי, שלילת זכויות של חייל או אירועים הדורשים התערבות מיידית.
מלחמת ההתשה התחוללה לאחר מלחמת ששת הימים, החלה למעשה ב-11 ביוני 1967 והסתיימה ב-7 באוגוסט 1970, בחזיתות המצרית, הירדנית והסורית. שלא כקודמותיה הייתה מלחמה זו נייחת בעיקרה ואופיינה בחילופי אש כבדים, בצירוף פשיטות של יחידות לוחמה זעירה. בשל אורכה, כונתה גם מלחמת 1,000 הימים.
אתר ישראלי המביא חדשות בנושאי צבא וביטחון בכול התחומים. בעלי האתר גם מפרסמים אחת לחודשיים תקופון בשם "ישראל דיפנס" בעברית ובאנגלית
עמותת "ערים בלילה" המאגדת בתוכה מאות לוחמים פדויי שבי מכל מלחמות ישראל, שמה לה למטרה לעזור ולהיטיב את מצבם של אלה שנתנו את המיטב שבהם למדינה. העמותה עוסקת בעזרה הדדית, ניהול קבוצות תמיכה, ייצוג מול משרד הביטחון ופיתוח דרכי טיפול חדשניות. העמותה מאתרת ומכניסה למעגל הטיפול פדויי שבי שהוזנחו במשך שנים. העמותה מחזיקה משרד קשר המהווה כתובת לפנייתם של הפדויים, ומסייעת לפדויי שבי ובני משפחותיהם. העמותה מפעילה קבוצות תמיכה אזורית קבוצתית ותמיכה אישית.
חברה הפועלת בשילוב עם עמותת יד לשריון להעצמת תדמית העמותה וחיל השריון.
אתר הפנימייה הצבאית שליד ביה"ס הריאלי העברי בחיפה. הפנימייה הצבאית היא מוסד צבאי ביסודו - מיזם משותף של צה"ל וביה"ס הריאלי העברי. בפנימייה לומדים בכיתות י'-י"ב, והיא שוכנת בסמוך לחטיבה העליונה בבית-בירם, בחיפה. בין בוגרי הפנימייה טנקיסטים רבים וביניהם מפקד זרוע היבשה האלוף אבי מזרחי, וכן האלופים במיל' יוסי בן חנן, עמרם מצנע ואודי שני.
אתר המנתח את ההיסטוריה של הסכסוך במזה"ת, ומפרסם מידע וכתבות בנושאים שונים כגון טרור, טכנולוגיה, יחסי עוצמה ועוד. האתר סוקר את פרוייקט המרכבה ומכיל גלריית תמונות.
אתר באנגלית המכיל מידע רב על רק"ם, אמל"ח, כלי טיס ונשק שבשימוש צה"ל. האתר סוקר בהרכבה את פרוייקט המרכבה ואת דגמי הטנקים השונים, כולל תמונות רבות.
אתר העוסק במח"ל - מתנדבי חוץ לארץ בצה"ל מראשית הקמתו. האתר נמצא בשלבי פיתוח ראשוניים. למעוניינים לקבל מידע נוסף מומלץ להיכנס לאתר ולהתעדכן מפעם לפעם.
אתר אוסף התצלומים הלאומי של לשכת העיתונות הממשלתית. האתר עלה לראשונה בשנת ה-50 למדינה, כשמטרתו להגיש לקהל הישראלי את אלבום היובל של מדינת ישראל. מתוך למעלה מחצי מיליון תמונות הכלולות באוסף לשכת העיתונות הממשלתית נסרקו תמונות רבות והן מוצגות באתר, ביניהן תמונות בנושאי שריון.
אתר יחידות העילית של צה"ל הכולל מידע על יחידות עילית בכוחות האוויר, היבשה והים. מכיל גם מפות וצילומים רבים. מפרט אנגלי עשיר. האתר מכיל מידע ותמונות על סיירות השריון.
"וְרָאָה שָׁאוּל כָּל-אִישׁ גִּבּוֹר וְכָל-בֶּן-חַיִל וַיַּאַסְפֵהוּ אֵלָיו". שמואל א', י"ד, נ"ב. באתר הגבורה תיעוד של כ-1850 עיטורים וצל"שים, ויותר מ-750 כתבות וסיפורי גבורה. מקים האתר סא"ל (במיל') ד"ר עפר דרורי.
אתר באנגלית ובו מידע רב על פרויקט המרכבה ומאגר תמונות רב באיכות גבוהה, כולל ממבצע "עופרת יצוקה" בעזה.
שולי ספיר-נבו קשורה שנים רבות ליד לשריון. היא פרסמה מספר ספרי שירה ובהם הספר "שיר יונֵי לטרון", המכיל אוסף מרשים של שירים רגישים על תחושת בני משפחות השכולות, על הזיכרון וגם על הרקפות בפריחתן באתר. היכנסו וקראו משיריה בפרק "שירי שריון" כאן.
האתר שנכתב ע"י קצין טנקים בדימוס בצבא הנורווגי, מכיל מידע על חילות השריון של מדינות סקנדינביה (שוודיה, נורווגיה ודנמרק), וסקירות נרחבות על טנקים, רק"ם, נשק נ"ט ובעיקר על דגמי הליאופרד המהווים את עמוד השדרה של התמרון הכבד בצבאות אלה.
אתר המכיל מידע מקיף על הטנקים ורק"ם בכל הצבאות ממלחמת העולם הראשונה וכולל השנייה.
אתר גרמני, הכתוב באנגלית, מכיל מידע רב מאוד על טנקים בעולם. האתר סוקר גם את חיל השריון הישראלי, ומכתיר את המרכבה סימן 4 כאחד הטנקים שהכי קשה לנצח, בשל המיגון ומערכת בקרת האש החזקה שלו, תולדה של הניסיון הישראלי בלוחמת שריון. באתר למעלה מ-120 תמונות של המרכבה.
האתר המקוון של מגזין השריון האמריקאי הרשמי. באתר ניתן לקרוא על אמל"ח, ציוד, טקטיקות, דיונים של מומחים על דוקטרינות, שהמגזין משמש להם במה. האתר מכיל גם תרגילי מפה טקטיים ללוחמת שריון בהתקפה, בהגנה, בשטחים פתוחים ובמרחב עירוני הניתנים להורדה (וגם פתרונות עקרוניים הנכונים בהיבט של תורת לחימה).
האתר הרשמי של מרכז השריון האמריקאי המפורסם ובית הספר לשריון, המכשיר ומאמן את כל הטנקיסטים של הצבא האמריקאי ושל המרינס. באתר אפשר למצוא חומר רב של חיל השריון האמריקאי, על האמל"ח שאיתו הוא לוחם, על יחידות וקרבות ממלחמת העולם השנייה ועד עיראק. בפורט נוקס שבקנטקי ממוקם גם המוזיאון לשריון על שם פטון.
אתר שמיום עלייתו לרשת מהווה אבן שואבת למתעניינים בנושאי טכנולוגיה צבאית, בכלל זה בנושאי שריון מתקדמים. עורכי האתר הם סא"ל (מיל') דוד אשל ובנו, תמיר אשל. האתר הוא מגזין דו-חודשי, רב-זרועי, המתמקד בחידושים הטכנולוגיים הצבאיים בעולם. הוא אוניברסלי ומשולל מיליטנטיות, גם כשהוא עוסק בתקריות אש ובלחימה בעולם. האתר מקפיד לתאר את מהלכי הקרב ויכולותיהם של אמצעי הלחימה, ללא התייחסויות פוליטיות או לאומיות. באתר מידע רב אודות השריון הישראלי.
אתר הפנטגון הוא אתר חדשותי רשמי רב היקף. המידע החדשותי הוא זה הנמסר לאמצעי התקשורת והוא כולל ארכיב מרשים היכול לסייע גם למטרות מעקב ומחקר אחרי תהליכים בינלאומיים.
אתר בריטי העוסק בתעשיות הביטחוניות. האתר רחב היקף בהתייחסותו לאמצעי לחימה בזרועות ובצבאות השונים. בכלל זה של ישראל. אתר זה מוכר לכל מי שעוסק בתחומי הצבא, הביטחון ובניית דגמים.
באתר מידע רב, הנסמך על מקורות מהימנים. הוא עוסק בהיבט הטכנולוגי של השריון ולצורך זה הוא מחלק לקטגוריות את המידע על הרק"ם ומפרט את מהותו. המידע ערוך בקטגוריות וכולל צילומים ושרטוטים.
אתר של הביטאון הצבאי רב-המוניטין Jane’s, המפרסם מאמרים וכתבות מהירחון IDR בנושאים של תוכניות פיתוח מתקדמות ועוד.
עמותת יד לשריון, המקפידה לשמור על שוויוניות בהנצחה הרשמית של כול חללי השריון, מאפשרת בזה להוסיף קישורים לאתרי הנצחה פרטיים של חללי השריון, בפרק מיוחד זה. לפרטים ראו כאן.
האתר לביקורות רק"ם וחדשות רק"ם, של Terry Ashley.
אתר וקהילה של טובי בוני הרק"ם בעולם.
קהילה בינלאומית לבוני רק"ם.
האתר העברי הראשון והגדול בארץ העוסק בבניית דגמי פלסטיק והכרוך בהם.
אתר בוני דגמים ישראלי שהוקם על מנת לתת מענה מקצועי לענף האספנות המתפתח. באתר תמצאו מגוון רחב של מוצרים לאספנים ולאדריכלים, וכן כלי עבודה ייחודים לתחום. כמו כן, מגוון רחב של מוצרים ייחודים לאדריכלים ולמעצבי פנים לצורך בניית מודלים.
אוהבים להרכיב? הכיף שבבניה מדגדג לכם באצבעות? אתר ההרכבות הישראלי מביא את עולם הדגמים המרתק אליכם הביתה. מבחר הדגמים הגדול בישראל של החברות המובילות בעולם. חברי האתר מקבלים מידע על כל המבצעים בתחום ההרכבות ועל כל האירועים עוד לפני קיומם. המוצר הפופולארי ביותר באתר הינו דגם של המרכבה סימן 3.


:שם
:דוא"ל