חיל השריון: כתבות חטיבה 7 - 6 בינואר 2012: "שבת שף" בחטיבה 7 המתכונים הצה"ליים היישר מהשטח
קישורים מפת האתר

6 בינואר 2012: "שבת שף" בחטיבה 7 המתכונים הצה"ליים היישר מהשטח
שכחו מהלוף והטונה ותתחילו לחמם את התנור: אתר צה"ל מלקט בשבילכם את מתכוניי הטבחים הטובים ביותר מכל רחבי הצבא. והיום בתפריט: פרגית ממולאת ברוטב סילאן וחציל בטחינה


מתן גלין (מאתר צה"ל, 4 בינואר 2013)


פרגית ממולאת ברוטב סילאן

לא הרבה מטבחים צה"ליים יכולים להתגאות באיכות אשר תארח את נשיא המדינה והרמטכ"ל לארוחת צהריים. אך בחטיבה 7, שכבר זכתה בכבוד רק לפני כמה חודשים, איכות אוכל כזו כבר הפכה לסטנדרטית. בעוצבת "סער מגולן" נדמה כאילו כל יום ערוכים לביקור הנשיא. כבר ב-7:00 בבוקר מתחילים הטבחים השריונרים לעבוד במלוא המרץ על הארוחות שמוגשות ברובן לחיילי הפלס"ר ומפקדת החטיבה. את הכרעיים מלטפים, את הלחם מפנקים, ואצל הקסל"ר החטיבתי, קצין הסלטים הראשי, חציל לא יוצא מהפס בלי טחינה.
מלבד פינוקים מזדמנים, משתדלים בחטיבה לשמור על מטבח בריא, אך טעמו של האוכל לא נפגע מכך בשום צורה. "בשנים האחרונות התחלנו להכניס תפריט מטבח בריא- זאת אומרת ללא הרבה טיגונים ובאופן כללי ללא אוכל שומני. משתדלים לעשות בתנור דברים כמו אנטיפסטי, תפוחי אדמה אפויים עם לקט ירקות, או חצילים על האש. מלבד זאת, אנחנו אוהבים להגיש בחורף מרק חם ואם אפשר עדיף לגוון- מינסטרונה, עדשים, גריסים ושעועית", מפרט רס"ר המטבח, רס"ר רמי אוחנה. גם בערב, כשאין בשר, משתדלים לפנק: פיצות, פשטידות, פוקאצ'ות אפויות בטאבון ושקשוקות הן לא מילה גסה עבור הטבחים בשריון. גם מי שסוגר בסופי השבוע יכול להתנחם בכך שלפחות האוכל ימלא את השביזות. "אצלנו במטבח 7 צריך לתת לחיילים אווירה של בית- ועדיף בית מלון", מבהיר לאתר צה"ל אחראי המטבח, אריאל אוחנה. את מנת הדגל שלו שומר אוחנה בעיקר לשבתות, בשביל לפנק את החיילים הסוגרים- פרגית ממולאת ברוטב סילאן.


כרעיים
כוס עד כוס וחצי של אורז
חצי כוס בורגול או ירקות חתוכים לבחירה
סילאן
תיבול על-פי הטעם

אופן ההכנה:
לוקחים את הכרעיים ומוציאים את העצמות כך שנשאר רק הבשר. במקביל, מכינים את האורז. מבשלים אותו בסיר עם מים ביחד עם ירקות או בורגול, לפי העדפה. לאחר שהאורז מוכן יש למלא בו את הכרעיים.
את הסילאן יש למרוח עתה בעדינות עם מברשת ולעטוף את הכרעיים בנייר כסף. יש לחמם את התנור ל-180 מעלות, ולהכניס את הכרעיים לחצי שעה. לאחר חצי שעה יש להוציא את הכרעיים ולמרוח שכבה נוספת של סילאן, ולהחזיר לחימום נוסף של רבע שעה, עד לקבלת צבע זהוב. בתיאבון!


חציל על האש בטחינה
חציל 1 גדול
טחינה גולמית
מיץ לימון מלימון אחד 
מים
חצי או בצל שלם
מלח ופלפל לפי הטעם


חציל על האש בטחינה

אופן ההכנה:
יש לבחור את החציל בצבע הסגול הבוהק ביותר ולהניח כמו שהוא על האש. כל שתי דקות יש לשנות את כיוון צלייתו על מנת שיצלה היטב מכל הכיוונים. לאחר שהקליפה שרופה כלפי חוץ, יש להוריד את החציל מהאש. כעת יש לבחור:
לחציל שלם יש לחצות לשתי "אמבטיות" ולפנק טחינה גולמית מלמעלה.
לסלט, יש לגרד בעזרת סכין את בשר החציל ולקצוץ דק. לאחר מכן להוסיף בצל שגם הוא קצוץ דק, מלח ופלפל לפי הטעם. בשלב הבא יש להוסיף שתיים-שלוש כפות טחינה גולמית, לאחר שפתחתם אותה עם מים ומיץ לימון לפי הטעם. מוכן!


חזרהשלחו לחברהדפיסו


:שם
:דוא"ל